(0)

Arbejdslivets skyggesider

E-book


Denne bog henvender sig til bÄde ledere og medarbejdere. Den rummer bud pÄ, hvordan du kan spotte de skyggefulde sider i organisationen, og hvordan der kan kastes lys over de dunkle omrÄder og de medfÞlgende problemer lÞses. Samtidig viser bogen, hvordan du kan finde muligheder for udvikling, kreativitet og fornyelse netop i de mÞrke omrÄder.

Vi bruger en stor del af vores vÄgne timer pÄ arbejdspladsen, og vores arbejde er mere identitetsskabende end nogen sinde fÞr. Derfor er vi i hÞjere grad afhÊngige af at have det godt pÄ arbejdet. Arbejdslivet udfordrer os og udsÊtter os for skiftende former for pres.

Samtidig stilles der krav om engagement, samarbejde og fleksibilitet. Vi lever pĂ„ godt og ondt med vores arbejde. Ofte fokuseres der pĂ„ arbejdslivets lysere sider, men ved siden af dem findes de mĂžrkere. FĂŠnomener som mobning, stress, krĂŠnkelse og lĂžgn findes i afkrogene pĂ„ mange arbejdspladser, nĂ„r vi ser efter. Årsagerne kan vĂŠre sociale dynamikker, eksternt pres, mangelfuld ledelse eller uhensigtsmĂŠssige forhold i arbejdsorganisationen selv.