(2)

Avonainen lipas, ajatelmia

audiobook & e-book


Maria Jotunin "Aforismeja – Avonainen lipas" sisĂ€ltÀÀ rakastetun kirjailijan ajatuksia elĂ€mĂ€stĂ€, onnellisuudesta ja rakkaudesta. Jotunin aforismit kannustavat itsetuntemukseen; ne ovat oivaltavuudessaan sopivaa luettavaa myös tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n suomalaiselle. Teos on julkaistu alun perin vuonna 1929.

"KÀsittele itseÀsi niinkuin kasvattaja lasta, kehoittaen, luottaen, lohduttaen, rehellisesti arvostellen ja tarpeen tullen kurittaen. Ja muista aina pÀÀmÀÀrÀ, jota kohti kuljet. Jos ihminen tuntisi paremmin itsensÀ, pystyisi hÀn paremmin kasvattamaan lastansa."

Kirjailija Maria Jotuni (1880–1943) on yksi mestarillisimpia suomalaisia kirjailijoita. HĂ€nen tunnetuin teoksensa on onnetonta avioliittoa kuvaava romaani "Huojuva talo", joka julkaistiin vasta 20 vuotta hĂ€nen kuolemansa jĂ€lkeen.

Helsingin yliopistossa kirjallisuutta ja taidehistoriaa opiskellut Jotuni julkaisi myös nÀytelmiÀ ja novellikokoelmia. HÀn kÀsitteli teoksissaan usein naisten asemaa ja yhteiskunnallisia epÀkohtia. Jotunin tarkkanÀköiset ihmiskuvaukset ihastuttavat myös 2000-luvulla.


Narrator: Ritva-Liisa Elivuo
Duration: