(0)

Barack Obamas kompromisser : artiklar 2006-2013

E-book


Barack Obamas symboliska roll som USA:s första svarta president ger honom en sjÀlvklar plats i historieböckerna. Men nu, mitt uppe i en andra mandatperiod, Àr det andra frÄgor som stÄr högst pÄ agendan. Obama gick till val med ett budskap om att staten, Washington, spelar en avgörande roll för att lyckas manövrera USA genom 2000-talets mest akuta problem. Samtidigt tilltrÀdde han i ett lÀge dÄ de amerikanska medborgarna kÀnde en historiskt lÄg tilltro till makten. Efter fem Är som president Àr förtroendet för Washington fortfarande inte upprÀttat - nÄgot som Obama sjÀlv inte kan frias frÄn skuld för.

I 25 artiklar som spÀnner över Ätta Är, framtrÀder en tydlig bild av de motsÀgelser och egenskaper som prÀglar Barack Obama som person, och den politiska verklighet han Àr verksam i.

Martin Gelin har bevakat amerikansk politik för svenska tidningar sedan 2001. Efter att Barack Obama vann presidentvalet 2008 gav han ut den hyllade boken Det amerikanska löftet: Barack Obamas vÀg till Vita Huset.

I Barack Obamas kompromisser: Artiklar 2006-2013 samlas för första gÄngen de artiklar som Gelin skrivit om Obama för bland annat Dagens Nyheter, Fokus, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Göteborgs-Posten.