(0)

Barrbarnet

E-book


En blÄsig höstmorgon knackar det pÄ dörren och ett ensamt barrbarn med pinniga ben kliver in i lekstugan. Hon barrar som en julgran och Gertrud, Britten och Jones frÄgar om hon Àr hungrig. DÄ slickar hon i sig sylten pÄ en macka och flyttar in under chiffonjén. Sen sitter hon dÀr och barrar. Gertrud kammar henne med en skurborste. De sopar och skyfflar hela tiden, men sticker sig i alla fall under tassarna. Det Àr barr överallt! Till slut fÄr Jones nog och skriker att han hatar allt som sticks. NÀsta morgon Àr Barrbarnet borta.

Klara Bartilssons första egna bilderbok Barrbarnet Àr ett lekfullt och sÀllsamt stickigt bilderboksdrama som trÀffar rakt i hjÀrtat. Texten Àr egensinnig och varmt humoristisk. De detaljrika bilderna Àr stÀmningsladdade och fÀrgstarka.

Klara Bartilsson Àr illustratör, bildkonstnÀr och mönsterformgivare utbildad pÄ HDK i Göteborg. Bilderboken Morsan Àr haffad (2023) med Klaras Bartilssons illustrationer och text av Daniel Sjölin tilldelades SpÄrhunden, priset för Ärets bÀsta barn- och ungdomsdeckare.