(0)

Baskerlandet og baskerne

E-book


”Hver dag forlader unge mennesker landsbyerne i Spanien. De vil søge lykken i de store byer med industri. Eller de vil til kysten, hvor turistindustrien lokker med arbejde. Det er ikke så underligt. Arbejdsløsheden blandt unge er i mange af de små landsbyer oppe på 50-80 %. Kun nogle få uger om året er der behov for deres arbejdskraft hos bønderne og godsejerne. Alene mellem 1962 og 1972 forsvandt mere end én million – de fleste unge – fra landbruget og landsbyerne i Spanien.”

Baskerlandet er på mange måder anderledes end resten af Spanien – ikke mindst fordi baskerne i vid udstrækning ikke opfatter sig selv som spaniere. John Njor fortæller om områdets historie, baskernes forhold til resten af Spanien, Baskerlandets særlige tradition og den frygtede terrororganisation ETA.

”Baskerlandet – og baskerne” udkom første gang i 1986.

John Njor er en dansk forfatter, Spanien-kender og journalist ved Politiken. Han har blandt andet skrevet en rÌkke bøger om Spanien og spansk historie, herunder bøgerne "Døden i arenaen" (1970), "Spanien ved korsvejen" (1976.) og "Baskerlandet - og baskerne" (1986). Hans bøger henvender sig generelt til lÌsere med interesse for spansk kultur og historie.