(10)

Basses barnevogn: Et uopklaret mysterie

audiobook


En tom barnevogn. Et kidnappet barn. Et uopklaret mysterie.

Historien om Basse er Danmarks eneste ulÞste forsvindingssag med et barn involveret. Det er en ulykkelig historie om en kidnapning, og om en dÄrligt hÄndteret presse fra politiets side. Med udgangspunkt i Basses barnevogn, som i dag stÄr fuldstÊndig som pÄ den skÊbnesvangre dag for snart 70 Är siden, da Basse blev taget fra sit trygge varme helle, fortÊller vÊrt Frederik Strand historien om Basses forsvinding og politiets forgÊves forsÞg pÄ at finde ham.

Forbrydelsens genstande

Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulÊre genstande, der har haft afgÞrende betydning for efterforskninger gennem tiden. GerningsvÄben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre fÄr én til at slÄ Þjnene op - men fÊlles for dem alle er, at de gemmer pÄ en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortÊller vÊrt Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.

Frederik Strand er til daglig museumsleder pÄ Politimuseet, og sÄ er han vÊrt pÄ adskillige podcasts og forfatter til flere bÞger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.