(11)

Budapestin marraskuu

audiobook & e-book


Kuohuva Budapest vuonna 1956

Unkarin kohtalonhetkien ympĂ€rille rakentuva Budapest noir –sarja huipentuu vuoden 1956kansannousun dramaattisiin viikkoihin, kun Zsigmond Gordon etsii kadonnutta tytĂ€rtÀÀn kuohuvassa kaupungissa.

Zsigmond Gordon saapuu Wieniin synkeissÀ merkeissÀ: hÀnet on kutsuttu tunnistamaan adoptiotyttÀrensÀ ruumis. Surmattu nuori nainen on onneksi tuntematon, ja Gordon lÀhtee kumppaninsa Krisztinan kanssa Unkariin löytÀÀkseen teillÀ tietymÀttömillÀ olevan tyttÀren. Kun he astuvat junasta Pestin asemalla, kaupunki on leimahtamaisillaan liekkeihin: on lokakuun loppu vuonna 1956, ja pitkÀÀn kytenyt kapina on puhkeamassa. Taistelujen varjosta löytyy aina myös niitÀ, jotka ovat valmiita kÀyttÀmÀÀn kriisiÀ rikollisiin tarkoituksiin. Gordon haluaa vain löytÀÀ tyttÀrensÀ Emman, mutta hÀn joutuu vastakkain kansannousun pimeÀn puolen kanssa.

Vilmos Kondor (s. 1954) on Unkarin merkittÀvin rikoskirjailija. HÀn on ammatiltaan matematiikan ja fysiikan opettaja ja vÀlttelee julkisuutta. HÀn kertoo sijoittaneensa suositun dekkarisarjansa 1930-1950-luvuille osoittaakseen, ettÀ menneisyys ei ole nykyhetkestÀ niin kaukana kuin uskomme.


Narrator: Aku Laitinen

Duration: