(0)

Danske drenge i 1848

E-book


Knud er jyde og bor i Fredericia. Han besøger for sommeren sin 12-ürige fÌtter Henrik i København. Knud er betaget af københavnernes rappe müde at tale pü og hovedstadens pulserende liv. Og i Henriks klasse er der søde piger, som skubber liv i den unge jydes fantasi.

Da kongen ligger for døden, er børnene pü en gang forfÌrdede og begejstrede over at opleve sü vigtig en begivenhed i Danmarkshistorien. At der i kølvandet følger en tre ür lang tid om Slesvig-Holsten, har de ingen idÊ om, før de pludselig stür midt i den.

Romanen foregür i en tid, hvor nationalismen blusser i dagblade og folkemunde, og ønsker om at føre magten fra enevÌlden til folkets hÌnder er undervejs. Alt imens er der en hverdag og et drengeliv, der skal leves.

Selvom romanen henvender sig til børn, egner bogen sig til historisk interesserede i alle aldre.

Niels K. Kristensen (1859-1924) var lÌrer, forfatter og debattør. Han anmeldte talrige børnebøger og var fortaler for børnelitteraturens eksistensberettigelse. Kristensen har skrevet adskillige historiske romaner, primÌrt med de slesvigske krige i 1848-50 og 1864 som omdrejningspunkt, men ogsü romaner fra sin samtid.