(0)

Danske middelalderborge

E-book


Siden dette vĂŠrk udkom fĂžrste gang i begyndelsen af 1980'erne, er interessen for middelalderen vokset, og her kommer borgene ind i billedet.

De var rammen om kongers og stormÊnds hverdag, fra dem blev riget regeret og administreret, og fra dem blev freden sikret i landet. Borgene var ogsÄ store gÄrde og langt op i tiden i vid udstrÊkning selvforsynende med mange af dagligdagens fornÞdenheder.

Hver eneste borg var en verden i sig selv med mange sociale lag, den var et spejl af det samfund, den hÞrte til i. Derfor er det i hÞj grad gennem borgene og livet pÄ dem, at man kan lÊre middelalderens samfund at kende bÄde i krig og i fred.

Langt de fleste af Danmarks middelalderborge er nu forsvundet; enten er de ombygget til ukendelighed gennem Ärhundrederne, eller ogsÄ ligger de hen som mere eller mindre synlige ruiner eller voldsteder i landskabet.

Danske Middelalderborge er den eneste samlede oversigt over de anlÊg, man kender fra det middelalderlige Danmark. Her berettes om, hvem der byggede borgene, hvornÄr de gjorde det, og hvorfor det skete. Gennem de seneste Ärtier er flere steder blevet undersÞgt, enkelte nye anlÊg er blevet fundet, og gamle udgravninger er blevet genÄbnet, sÄ man har fÄet ny viden pÄ flere omrÄder.

Det er alt sammen inddraget i denne stÊrkt reviderede, tredje udgave. Ny viden sÄvel som nye tider er baggrunden for et helt nyt layout med understregning af vigtige problemstillinger og henvisning til vÊsentlig litteratur, sÄ man nemt kan komme videre ind i de forskellige emner, der drages frem i bogen.