(0)

De blodige gerninger

E-book


"De blodige gerninger" fortÌller den tragiske og voldsomme historie om Israels kong David, der var sÌrligt udvalgt af Gud til at efterfølge kong Saul. Inden David kunne bestige tronen, mütte han besejre kÌmpen Goliat, men hans moralske prøvelser begyndte først for alvor, da han var blevet kronet. Efter David var blevet konge, faldt han i unüde ved at begü Ìgteskabsbrud med Batseba. Kong Davids utroskab bliver begyndelsen pü hans moralske forfald, og den før sü elskede og retfÌrdige konge bryder büde landets og Guds love pü det grusomste.

H.P. Jacobsens roman "De blodige gerninger" er efterfølger til "ØdelÌggeren gür forbi", hvor vi ser kong Sauls forfølgelse af kong David og hans mange forsøg pü at forhindre den unge hyrdedreng i at opfylde Guds befaling om at bestige tronen.

Den danske forfatter Hans Peter Jacobsen eller H.P. Jacobsen (1892-1973) skrev en lang rÌkke romaner, sÌrligt i krimigenren. H.P. Jacobsen er endvidere kendt for at vÌre far til den folkekÌre forfatter Cecil Bødker.