(0)

Den gode leanleder

E-book


Lean har gÄet sin sejrsgang i danske servicevirksomheder de sidste fem Är og har skabt markante forbedringer. Men vi ser ogsÄ store udfordringer med at fastholde resultaterne pÄ den lange bane.

NĂžglen til at skabe lĂžbende forbedringer med lean er ledelsesadfĂŠrden. Denne bog giver et sĂŠt konkrete anvisninger til, hvad du som leder i en servicevirksomhed kan gĂžre for at understĂžtte den nye forbedringskultur. Anvisningerne har form af fem dyder, som kan hjĂŠlpe ledere og organisationer med at komme videre med lean-modningsprocessen.

Ledelsen har ansvaret for langsigtede forandringer, og det er derfor vores mÄl, at denne bog skal fÄ ledere til at stille sig selv spÞrgsmÄlet: Hvad kan JEG gÞre anderledes? Det er jo nemlig sÄdan, at hvis man vil opnÄ noget nyt og anderledes, mÄ man ogsÄ gÞre noget andet end det sÊdvanlige. Ellers fÄr man blot mere af det samme, og i en verden prÊget af en voldsom forandringstakt kan det nemt betyde "mindre af det samme". Ledere kan ikke forvente vedvarende forandringer i deres organisationer uden, at de ogsÄ selv forandrer adfÊrd.

Det hÊnger tÊt sammen med en transformation af ledelsesrollen i service og administration, som vil ske i de kommende Är. I fremtiden vil lederen gÄ fra at vÊre den faglige champion, der selv skaber resultaterne, til at vÊre den dygtige mentor, som understÞtter og hjÊlper medarbejdere til at skabe endnu bedre resultater. Den udvikling er nÞdvendig for at klare sig i fremtidens konkurrence, hvor globaliseringen ogsÄ vil presse service og administration. Det vil stille krav om lÞbende forbedringer i et omfang, der ikke er set tidligere, og her kan lean vÊre en effektiv lÞftestang.