(2)

Den rige enke

audiobook & e-book


Der findes kun én lov pÄ HÞjgÄrd. Den rige Birte Marie EllekÊr kaldet "Enken" styrer med hÄrd hÄnd sine plejedÞtre Grete og Agnes. Enkens planer om at gifte Grete bort til Jesper Kilde pÄ KildegÄrden, bliver dog forpurret, da den ellers sÄ blide Grete, der i alle ting har fulgt sin mors vilje, pludseligt nÊgter. Hun elsker nemlig den fattige JÞrgen Mose og han hende, og sammen finder de modet til at bryde med Enken. Agnete, der ikke har det samme temperament som sin sÞster, lader sig til gengÊld lokke af sin mors lÞfter om velstand og anseelse og forlover sig med proprietÊr Nygaards sÞn, den charmerende, men letlevende Kaj. Men den unge, nye prÊst, der holder tordentaler mod Enkens magtmisbrug, tÊnder en ild i Agnetes hjerte og det endelige opgÞr lurer lige om hjÞrnet...

Romanen blev i 1962 filmatiseret med blandt andet Peter Malberg, Malene Schwartz, Ebbe Langberg og Kirsten Saerens i hovedrollerne.

Johanne Sofie Korch (f. 1882 – d. 1950). Dansk forfatter. Debuterede i 1927 med en novelle i Ugens Nyheder, og begyndte efterfĂžlgende at skrive bĂžger for unge kvinder. Hun fik sit folkelige gennembrud i 1936 med romanen "Efter vinter kommer vĂ„r", og efterfĂžlgende romaner som "Den gamle gĂ„rd" (1937), "Den rige enke" (1938) og "NĂ„r isen brister" (1944) opnĂ„ede meget hĂžje salgstal. Hun er i dag mindre kendt end sin forfatterbror Morten Korch, men med sine realistiske kvindeskildringer og mere raffinerede psykologiske overvejelser overgik hun ham ofte som forfatter og i midten af 1940erne ogsĂ„ i salgstal. Johanne Korch blev i 1949 kĂ„ret som danske boghandleres yndlingsforfatter.