(0)

Den sidste dans. En historie om overlevelse

E-book


"Den sidste dans" er en tragikomisk beretning om en mands møde med krÌften og det danske behandlersystem.

Da fortÌlleren für konstateret prostatakrÌft, übner et helt nyt land sig for ham: et venteland med ventetider, ventevÌrelser og ventelister, venten pü undersøgelser, venten pü behandling og venten pü svar ... I ventesalene møder han den tidligere balletdanserinde Lydia, som har mistet begge bryster, men stadig har livsmodet i behold. Han tager imod Lydias opfordring til dans, og snart ses de to krÌftpatienter ogsü uden for hospitalets mure.

"Den sidste dans" er en galgenhumoristisk fortĂŚlling fra dagens Danmark om mennesker fanget i et sundhedssystem, hvor man kan opleve, at dyr bliver behandlet hurtigere end mennesker, og hvor ventetid accepteres som en naturlig del af systemet. Kritikken er bidsk, men tonen er blid, og som altid fortĂŚller Torben Lange med et kĂŚrligt blik for detaljen og for komikken midt i katastrofen.

Torben Lange (1934-2012) er født i Aarhus og opvokset pü børnehjem. Han debuterede i 1965 med novellesamlingen "Civilisation". Hans forfatterskab er prÌget af social indignation blandet med en god portion humor og skildrer ofte mennesker pü samfundets bund. Torben Lange har udgivet büde digte, noveller, romaner og dokumentariske bøger.

Torben Langes erindringstrilogi bestür af bøgerne "Historien om en idiot", "Forfatterliv" og "Den sidste dans".