(1)

Det evige lys

audiobook & e-book


Det evige lys er en fortÌlling om krigens ofre og en fejring af hverdagens stille skønhed.

London, 1944. En lørdag i krigens sidste ür stimler en menneskemÌngde sammen i begejstring over en sjÌlden leverance aluminiumskasseroller til stormagasinet Woolworths. I en hverdag, hvor alt ellers smeltes om for at ende som vüben ved fronten, er skinnende nye metalprodukter en vaskeÌgte begivenhed. Men pü et splitsekund er alt forandret, da en bombe rammer forretningen. Mange mister livet, heriblandt børnene Jo, Val, Ben, Verne og Alec. Hvem var de? Eller rettere, hvem kunne de vÌre blevet? Og hvilken fremtid blev de berøvet?

Pü baggrund af sande begivenheder udfolder Francis Spufford gennem romanen en alternativ virkelighed, hvor børnene für lov at leve. De fem vokser fra sønner og døtre til ÌgtefÌller, forÌldre og bedsteforÌldre; de bliver billetkontrollører og udlejere, svindlere og lÌrere, patienter og indsatte; de gennemlever dage med personlige katastrofer og triumfer, med nye chancer, fortabelse og rüdvildhed.

Med poetisk virtuositet og fortĂŚllemĂŚssigt overskud udfolder Francis Spufford de fem menneskeskĂŚbner som et kalejdoskop over det 20. ĂĽrhundredes pĂĽ en gang ufattelige og prosaiske begivenheder.


Narrator: Morten Thunbo
Duration: