(0)

Det skal vi huske dem

audiobook & e-book


Anden verdenskrig raser. I "Det skal vi huske dem" fÞlger vi to arbejderfamilier i henholdsvis Tyskland og Danmark, der pÄ hver sin mÄde forsÞger at kÊmpe mod nazistyret, og hvor konsekvenserne af deres indsatser er meget forskellige.

Ved bogens afslutning er krigen ogsÄ ved at fÄ sin, men det der er tilbage af tilvÊrelsen, hverdagen og Tyskland synes at vÊre en ugenopbyggelig ruin. Hvordan skal de komme tilbage til livet?

Ditte Cederstrand (1915-1984) var en dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup nord for KÞbenhavn og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved HandelshÞjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rÊdslerne ved det nazistiske regime og krigen pÄ nÊrmeste hold. I 1944 hun rejste tilbage til Danmark, og kort efter begyndte Ditte Cederstrands politiske engagement at blomstre. Hendes kommunistiske overbevisninger prÊgede i hÞj forfatterskabet, og hun er sÄledes ogsÄ mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et 7 binds vÊrk om arbejdernes vilkÄr og historie. Ditte Cederstrand var stÊrkt influeret af forfattere sÄsom Martin Andersen NexÞ, Hans Kirk og Hans Scherfig.

Ditte Cederstrand opnÄede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979, samt et stort antal priser og Þvrige hÊdersbevisninger for sit forfatterskab.


Narrator: Elise Munch Petersen
Duration: