(0)

Det Ukendte

E-book


"Jeg vil prøve pü at anvende den videnskabelige iagttagelses metode pü at konstatere og analysere fÌnomener, som hidtil i almindelighed er blevet forvist til eventyrenes eller det overnaturliges omrüde, og jeg vil søge at hÌvde, at de er frembragte ved endnu ukendte krÌfter og tilhører en usynlig, men virkelig verden, der er forskellig fra den, som opfattes af vore sanser."

Til alle tider har mennesket vÌret optaget af ideer om, hvor vi kommer fra, hvad sjÌlen bestür af, og om der er et liv eller en form for bevidsthed efter døden. Den moderne videnskab har i høj grad forsøgt at püvise, at mennesket ikke er andet end hvad der kan müles og vejes. Den anerkendte franske astronom og forfatter Camille Flammarion gør i sin bog fra 1900 op med denne tankegang og anvender netop sine videnskabelige metoder til at undersøge mange af de emner, videnskaben normalt har afvist at beskÌftige sig med.

Camille Flammarion (1842-1925) var en fransk astronom og forfatter, der med sin spÌndende foredrag og populÌre skrifter var med til at vÌkke en bred interesse for astronomien. Han udgav flere bøger om astronomi, men er ogsü kendt og elsket for sine skønlitterÌre vÌrker, som er udkommet i store oplag overalt i Europa. Mange af hans vÌrker er oversat til dansk.