(0)

Djil - et nyt liv?

E-book


Djil er blevet 16 Är, og det er ikke en leg at tackle almindelige teenageproblemer, nÄr man oven i kÞbet er blind. Djil er blevet forelsket i ikke én men to drenge, hun kÊmper for at trÊkke sin tidligere bedste veninde ud af et stofmisbrug, og samtidig skal hun jonglere med de urealistiske forventninger om at blive den bedste til alting. Denne tredje og sidste bog i serien om Djil samler trÄdene fra de to fÞrste bÞger og viser os, hvordan det lykkes Djil at passe ind i fÊllesskabet blandt bÄde hendes seende og de synshÊmmede venner uden at miste sig selv i processen.

I Birgit Poupliers trilogi fÞlger vi pigen Djil, fra hun bliver blind som 13-Ärig og frem til 16-Ärsalderen, hvor hun lige sÄ stille finder sin plads i livet bÄde blandt sine seende venner og de synshÊmmede fra blindeskolen. Samtidig konfronteres Djil med de samme udfordringer, som andre teenagere risikerer at stÞde ind, sÄsom forelskelse, forventninger og venskaber. BÞgerne er letlÊselige og henvender sig til bÞrn og unge fra 10-14 Är.

Birgit Pouplier (1925 - 2014) var en dansk forfatter og skuespiller. Hun blev uddannet skuespiller fra Det kongelige teaters elevskole og fortsatte herefter pÄ Odense teater og Det ny teater. Hun rejste vidt omkring, bl.a. til England, Uganda og Californien. Birgit Pouplier udgav adskillige bÞger bÄde bÞrnebÞger, novellesamlinger, voksenbÞger og opsamlinger af hendes mange kroniker, som hun skrev til blandt andet Berlingske.