(1)

Dorthe Kollo

audiobook


Allerede som otteÄrig fik Dorthe Kollo tilbudt en pladekontrakt, og hun synger stadig. I 1968 deltog hun i tysk melodi grand prix og fik en flot andenplads med en sang, der senere blev omskrevet til dansk. "Gid du var i Skanderborg" blev et kÊmpe hit i bÄde Danmark og Tyskland, der er Dorthes andet hjem. Siden ungdomsÄrene har hun boet i wienerschnitzlens hÞjborg, men nÄr savnet til hjemlandet bliver for stort, starter hun propelflyveren og vender snuden mod sommerhuset pÄ SamsÞ.

VĂŠrt: Helle Bill, Her & Nu

Producer: Freia Dam

RedaktĂžr: Simone Brandt Hald

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

De fleste af os har pÄ et eller andet tidspunkt skrÄlet med pÄ dansktophit som "Du burde kÞbe dig en tyrolerhat" og "Jeg er sÄ ked af, den hÊnger ned af". I Her & Nu podcasten "Sangen, der Êndrede mit liv" sÊtter vi spot pÄ den danske sangskat og taler med en rÊkke dansktopsangere om det hit, der gav dem deres folkelige gennembrud og i Ärtier har sat ild til landets dansegulve.

VĂŠrt: Helle Bill, Her & Nu

Producer: Freia Dam

RedaktĂžr: Simone Brandt Hald

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Helle Bill er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthĂžjskole og skriver for ugebladet Her&Nu, hvor hun isĂŠr beskĂŠftiger sig med kulturindhold og menneskelige portrĂŠtter.


Narrator: Helle Bill
Duration: