(0)

Drankeren

E-book


"Jeg har naturligvis ikke altid drukket, det er endda ikke sÄ lÊnge siden, at jeg begyndte pÄ det. Tidligere kunne jeg ikke fordrage spiritus; jeg drak hÞjst et glas Þl en gang imellem; jeg syntes, at vin havde en sur smag, og lugten af snaps gjorde mig syg. Men sÄ kom der en tid, hvor det begyndte at gÄ mig dÄrligt."

En menneskelig skĂŠbne, grebet lige ud af livet og fortalt med drankerens egne ord, jĂŠvnt og gribende. Han fortĂŠller om sit alkoholmisbrug fra start til slut, hvad det har gjort ved hans liv, ham selv og ikke mindst hans familie. Romanen er ved sin ukunstlede form, sin ĂŠgthed og menneskelighed folkelig kunst i ordets allerbedste betydning. Man ryster ikke indtrykket af sig. Personerne og deres skĂŠbne lever i en, lĂŠnge efter at man har lĂŠst bogen til ende.

"Drankeren" er en selvbiografisk roman, som Hans Fallada skrev, mens han sad i fÊngsel for mordforsÞg pÄ sin egen kone.

Den tyske forfatter Hans Fallada (1893-1947) er sÊrligt kendt for romanen "Lille mand, hvad nu?" (1932). Hans social-politiske romaner kredser om arbejderliv og smÄborgerlighed i storbylivet og er blevet oversat til flere sprog.