(0)

Elara och energikrisen

audiobook & e-book


Ester, Matti och Elara försöker laga Elaras rymdskepp. Hon vill vÀldigt gÀrna lÀmna jorden och fortsÀtta sin resa hem. Men för att laga skeppet behöver de nÄgot kraftfullt nog att ge skeppet tillrÀckligt med energi för att komma ivÀg. MÄnssons spionkor lurar överallt, men kanske kan MÄnsson kan vara till hjÀlp den hÀr gÄngen?

Beppe Singer Ă€r vĂ€lkĂ€nd programledare, producent, författare och förelĂ€sare. Bland annat har han varit programledare för Det Stora Experimentet som vann Kristallen 2017 för Årets bĂ€sta barn- och ungdomsprogram, och har ocksĂ„ fĂ„tt pris som Årets folkbildare 2011 för teveprogrammet HjĂ€rnkontoret. Han Ă€r författare till bokserien Beppe testar.

Illustrationerna Àr gjorda av Katarina Vintrafors. Hon har illustrerat mer Àn 50 barn- och ungdomsböcker, men Àr Àven konstnÀr och designer.

Sagt om Elara och den stora kraschen:

HĂ€r finns inslag av bĂ„de humor och sci-fi. /
/ En spĂ€nnande och fantasifull berĂ€ttelse om möten, olikhet och förstĂ„else för att vi kan vara annorlunda.

Gunilla Essén, BTJ

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Böckerna om Elara ligger pÄ nivÄ 4 av 6.