(0)

En ny verdensorden - ja, men en bedre!

E-book


Da Berlinmuren faldt, var der ingen, der anede, hvordan den nye verdensorden ville komme til at se ud. Den kolde krig var endelig forbi, og overalt i Europa vippede nye demokratier de gamle diktatorer af pinden. Folk var fyldt optimisme, og det var Gert Petersen egentlig ogsĂ„. I "En ny verdensorden – ja, men en bedre!" giver han udtryk for en rĂŠkke overvejelser omkring, hvad verden burde gĂžre for at undgĂ„, at demokratierne smuldrer, krige skydes i gang, og penge bliver sat over menneskeliv.

NÄr man ser tilbage pÄ de Är, der fulgte bogens udgivelse i 1991, kan man Þnske, at flere folk havde lÊst Gert Petersens bog. Den nye verdensorden, den tidligere SF-formand maler et billede af, er stadig ÞnskvÊrdig pÄ mange mÄder, og sÄledes vil bogen bevare sin relevans flere Ärtier efter sin udgivelse.

Den danske politiker og journalist Gert Petersen (1927-2009) var i 1959 med til at stifte Socialistisk Folkeparti (SF) og var i mange Ă„r formand for partiet. Gert Petersen blev af mange set som personificeringen af folkesocialismen, og han har i gennem sin karriere som politiker skrevet en lang rĂŠkke bĂžger om politisk ideologi.