(0)

Engelsk litteratur 1900-1947

E-book


I sin bog "Engelsk litteratur 1900-1947" gÄr Peter P. Rohde i dybden med den britiske litteratur i starten af det 20. Ärhundrede; en periode prÊget af omskifteligheder og konstant udvikling.

Rohde kommer vidt omkring i sin gennemgang af den engelske litteratur og skriver blandt andet om Virginia Woolf , T.S. Eliot, James Joyce og Aldous Huxley – navne, der stadig giver genlyd mere end 50 Ă„r senere. Men bogen kommer ogsĂ„ omkring tidens litterĂŠre tendenser og de kulturelle, sociale og Ăžkonomiske pĂ„virkninger, der afspejlede en periode hĂŠrget af blandt andet Ăžkonomisk krise, industriel udvikling og to verdenskrige.

Peter Preisler Rohde (1902-1978) var en dansk forfatter. Han var kendt for i sine vÊrker at vÊre stÊrkt pÄvirket tidens strÞmninger. Rohde fik sin forfatterdebut med bogen "Verdenskrisen og det britiske rige" i 1928. Han udgav herefter flere vÊrker, sÊrligt med fokus pÄ politik og kultur. Det kom blandt andet til udtryk i "Indien og den indiske frihedskamp" (1932) og "Sicilien" (1975).