(198)

Fallet med den försvunna organisten

audiobook & e-book


När sommaren gryr i den avlägsna Trosvikens församling börjar mystiska försvinnanden att inträffa. Flera föremål försvinner spårlöst, och när organisten Hans en dag är borta utan ett spår, kräver församlingen att pastor Torkel Bengtsson agerar. Som tur är befinner sig Gösta Svenningsson på rätt plats vid rätt tidpunkt.

För att smälta in i den kyrkliga miljön antar Gösta identiteten som den tyske missionären Claus Klettermaus. Men snart inser han att fallet med den försvunna organisten är mer komplicerat än han någonsin kunnat ana. Trots hans ihärdiga försök att lösa mysteriet, är det något som inte stämmer i den ensligt belägna församlingen. När mystiken tätnar, bestämmer sig Gösta för att göra allt i sin makt för att hitta den försvunna organisten, något han kanske kommer att få ångra.

De färgstarka karaktärerna Gösta Svenningsson och Lucifer Mattsson, kända från deckarserien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström, har nu fått en egen serie fylld av humor och spänning. "Fallet med den försvunna organisten" är den andra boken i serien om Gösta och Lucifers detektivbyrå. Denna svenska deckarbok bjuder på en perfekt blandning av komedi och mysterium, och är en idealisk sommarläsning för alla som älskar svenska deckare.


Narrator: Fredde Granberg

Duration: