(0)

Farmor - min mor

E-book


Gerda Frohn Nielsen gik under navnet "Farmor" i de mange Är, hun arbejdede for skoleskibet Fulton. NÄr hun sammen med sin mand ("Farfar") evnede at engagere sig i Fulton-projektet, skyldtes det ikke blot en stor iboende medmenneskelighed, men i lige sÄ hÞj grad de mange erfaringer, hun havde fÄet fra et langt og ikke helt sÊdvanligt liv.

Gerda interesserede sig i mennesker fra alle lag af samfundet – fra sprittere, vagabonder og plattenslagere til direktþrer, grever og diplomater. Hun befandt sig gerne nér dem, der havde behov for trþst, stþtte og praktisk hjélp.

Her tegner sĂžnnen, skipper Mogens Frohn Nielsen, nogle skitser af denne fantastiske kvinde, der med lige stort mod og engagement deltog i frihedskampen, kĂŠmpede for koncentrationslejrfanger, hjalp drankere og agerede farmor for Fultons elever "hvalpene". Det er en hjertevarm bog fuld af humor og livsglĂŠde og dertil en fantastisk beretning om en af humanismens store danske personligheder.

Mogens Frohn Nielsen (1935-2010) var en dansk forfatter, foredragsholder og illustrator. Han er isÊr ogsÄ kendt som skipper pÄ skoleskibet Fulton, hvor han gjorde det til en livsmission at fÄ adfÊrdsvanskelige drenge pÄ ret kurs. Mogens Frohn Nielsen har bÄde skrevet krimier, debatbÞger, romaner og erindringer om tiden pÄ Fulton.