(0)

Frater Giovanni. En historie fra Fiesole

E-book


De italienske bjerge rummer skønhed, som er stÌrk nok til at kunne fordÌrve selv den frommeste.

I de skønne bjerge omkring Firenze holder franciskanermunkene til. Her har de i ürhundreder levet deres stille og fromme liv, og frater Giovanni var førhen en af omrüdets mest elskede munke. Det hele Ìndrer sig, da en ung amerikansk kvinde flytter til omrüdet. Hun fordrejer hovedet pü børnene med sin ødslende gavmildhed, og de voksne bliver betagede af hendes utrolige skønhed. Men ingen bliver sü besnÌrede af den smukke kvinde som frater Giovanni. Den unge munk, der har brugt sit liv pü selvfornÌgtelse og velgørenhed, lÌrer pludselig en ny side af sig selv at kende, og splittelsen i hans sjÌl bare vokser og vokser.

"Frater Giovanni" er en smuk og stemningsmÌttet fortÌlling fra Italien omkring ürhundredeskiftet, som udkom første gang i 1905.

Jenny Blicher-Clausen (1865-1907) var dansk digter og forfatter. Hun begyndte at skrive allerede fra barnsben, og selvom hendes vÌrker stilistisk tilhørte romantikkens litterÌre tendenser, var hun dybt optaget af det moderne gennembruds ideer om frigørelse og nytÌnkning. Blicher-Clausen udgav en lang rÌkke digtsamlinger og fik isÌr med romanen "Inga Heine" fra 1898 en stor lÌserskare. Bogens tema er arbejdets rolle i kvindelivet, men fortÌllingen om hovedpersonens kÌrlighed til en gift mand stür centralt. Blicher-Clausen bidrog desuden aktivt til datidens forskellige magasiner og tidsskrifter, og sammen med forfatterkollegaerne Laura Kieler og Johanne Schjørring redigerede hun et festskrift, der udkom i 1895 i anledning af Kvindernes Udstilling samme ür.