(0)

Frie borgere

audiobook & e-book


Jens Hallgren, jurist midt i halvtredserne, arbejder i Styrelsen for Sundhed og Arbejde hvor han behandler klagesager fra borgere der er kommet i klemme i systemet. Men hvor lĂŠnge endnu? Computere med kunstig intelligens er i fuld gang med at overtage en stor del af sagsbehandlingen. Han er gift med Ninna, men ĂŠgteskabet er heller ikke hvad det har vĂŠret.

Forfatteren Paula Lerche tjener ingen penge og er af nÞd flyttet ind i nogle sÊrlige boligblokke hvor borgere pÄ basisydelse kan fÄ tildelt et vÊrelse i en delelejlighed med fÊlles kÞkken og bad. Her lÊrer hun nogle nye mennesker at kende og bliver gradvist og modstrÊbende involveret i et ulmende oprÞr.

Den unge tÞmrer Jakob Faurby er kommet alvorligt til skade ved en arbejdsulykke. Han har fÄet tilkendt et aktivjob pÄ en kommunal sengearbejdsplads. Arbejdet bestÄr i overvÄgning.

Frie borgere er en fremtidsrealistisk roman der foregÄr i et teknokratisk overvÄgningssamfund hvor digitaliseringen er altomfattende, og hvor algoritmer trÊffer beslutninger om borgernes skÊbne.


Narrator: Jesper Dupont
Duration: