(4)

Frihetens Skugga

E-book


Även mentala sĂ„r lĂ€mnar Ă€rr, och revanikvinnan Hiphara Havssten kĂ€nner av detta mer Ă€n mĂ„nga andra. Hon tĂ€nker bekĂ€mpa förtrycket av sitt folk, samtidigt plĂ„gas hon av Ă„terkommande mardrömmar om sin syster Auda och mĂ€nniskomagikern Lilyan. En frĂ€mmande röst, dold i skuggorna, uppmanar henne att fortsĂ€tta framĂ„t och stĂ€lla allt till rĂ€tta.

Medan Hiphara kÀmpar för sin frihet, vaknar en illvillig kraft lÄngt öster om Stormhavet. Tadall, Audas före detta vÀlvillige slavÀgare, fÄr svara för brotten som han pÄstÄs ha begÄtt under Revaniupproret. Berövad sitt gamla liv som högt uppsatt magiker i Ymland, upptÀcker han plötsligt en hÀndelsekedja med spÄr lÄngt bakÄt i tiden.

Konflikter uppstÄr nÀr nya och gamla vÀnner möts. Lojalitet och tillit prövas nÀr vÀrlden stÀlls pÄ Ànda. Vem Àr det egentligen som bÀr ansvaret för krigen och elÀndet i vÀrlden? Spelar det verkligen nÄgon roll? Sanden hÄller pÄ att rinna genom timglaset medan de mörkaste dagarna frÄn det förflutna Àr pÄ vÀg att upprepas.

----------------------------------------

Frihetens Skugga Àr uppföljaren till Ensamhetens Hav och tar vid ett par mÄnader efter Revaniupproret. Boken följer tre huvudkaraktÀrer och alternerar mellan deras perspektiv.

Hiphara Àr en prinsessa i Revanianda och har svÄrt för att anpassa sig till sin nya roll i samhÀllet. Drottningen pratar hela tiden om att de ska göra Revanianda starkare och bÀttre, men varje dag försvinner lite mer av revaniernas frihet.

Tadall blir av med sin magikertitel, ekvivalent med en adelstitel i mÀnniskornas samhÀlle, och plötsligt ser han feodalsamhÀllet frÄn ett annat perspektiv. Klasskillnader och orÀttvisor blir mer pÄtagliga, och Tadalls syn pÄ samhÀllet förÀndras. Tillsammans med en annan ex-magiker beger han sig pÄ en efterforskningsresa som slutar med att han upptÀcker ett vÀxande hot frÄn öst.

Davinar Àr en ung revanipojke, son till en soldat som dog under Revaniupproret. FörÀldrarna var lojala mot en politisk motstÄndare till Drottningen, och plötsligt finner Davinar sig tvÄngsrekryterad till armén. Med Davinar och Hiphara fÄr man se Revanianda efter upproret frÄn tvÄ olika perspektiv, ett frÄn toppen och ett frÄn botten.

Alla tre historierna sammanvÀvs framÄt slutet, och kulminerar med att endast följa den sanna huvudkaraktÀren i sista kapitlet...