(0)

Gottliebs gave

audiobook & e-book


I Mester Gottlieb og hans hus, fÞrste del af Ellen Duurloos slÊgtshistorie om hÄndvÊrkerfamilien Gottlieb, berettede hun om de personlige og praktiske udfordringer, familien stod over for i slutningen af 1800-tallet, hvor den industrielle revolution tog Danmark med storm. Gottliebs gave fortsÊtter, hvor fÞrste bog slap og fÞlger familien op igennem 1900-tallet. Gottlieb-dynastiet stryger op ad den sociale rangstige og formÄr at udnytte de mange omvÊltninger til deres egen fordel. Men ulykken opsporer den ellers sÄ succesrige familie, da et mord ripper op i hverdagens trygge tilvÊrelse og truer med at splitte det hele ad.

Ellen Duurloos to slÊgtsromaner fÞlger hÄndvÊrkerfamilien Gottlieb i slutningen af 1800-tallet, hvor den industrielle revolution for alvor sÊtter ind og truer det traditionelle hÄndvÊrkerfag. Samtidig er det historien om en familie med sine egne konflikter og store personligheder, sÄ lÊseren fÞres ind i bÄde den danske historie og det enkelte menneskes erindringer og personlighed, hvilket Duurloo igen og igen viser, at hun er mester i.

Ellen Duurloo (1888-1960) var en dansk forfatter og journalist, der var mester i at skildre de dÄrligst stilledes vilkÄr pÄ en realistisk og medfÞlende mÄde. Under pseudonymerne Grete Lund, Jan Peiter og Margrethe Skovsted har hun skrevet adskillige ungdomsromaner, hvori hun tegner barske, men relevante billeder af virkelighedens til tider grusomme verden.


Narrator: Inger Stender
Duration: