(0)

Gud bevare Danmark

E-book


Hvert Är ser majestÊten tilbage pÄ Äret, der gik. Dronningens traditionsrige nytÄrstale tager oftest afsÊt i verden omkring os, men dronning Margrethe nÊvner ogsÄ det nÊre liv i den royale familie. DÞdsfald, fÞdsler, Êgteskaber og skilsmisser berÞres i talerne.

NytÄrstalen er blevet et samlingspunkt for danskerne og er genstand for analyser af historikere, kongehuseksperter, kommentatorer og ikke mindst pressen. NytÄrstalen bliver vendt og drejet og sat ind i et samfundsmÊssigt og historisk perspektiv.

Med udgangspunkt i nytÄrstalerne gÞr denne bog det samme. Den skal ses som en debatbog, der giver generationer mulighed for at mÞdes og tÊnke tilbage pÄ, hvorledes store begivenheder og historiske nedslag afspejler sig i nytÄrstalen. Katastrofer, flygtninge, krige, terrorangreb, fodboldsejre, EU-valg, politiske omskiftelige vinde og meget mere bliver sat ind i kongehusets egen interne kontekst og kommer til udtryk gennem regentens Ärlige tale til folket. Samtidig er bogen et historisk opslagsvÊrk, der beskriver tidens gang set gennem regentens briller.