(79)

Herrahissin vauhdissa

audiobook & e-book


Vapise ArkadianmÀki! Kirstunvartijan kynÀ on teroitettu.

ArkadianmÀen kirstunvartija -teoksen jÀlkeen eduskunnan entinen talouspÀÀllikkö tarkentaa katseensa SipilÀn, Stubbin, Soinin ja muiden nykypoliitikkojen edesottamuksiin ja puhuu suunsa puhtaaksi suorasukaiseen tyyliinsÀ.

Uudessa teoksessaan Pertti J. Rosila valottaa nÀkemyksiÀÀn monista herrahissin asemiinsa nostamista vaikuttajista, kuten Juha SipilÀstÀ ja tÀmÀn suojatista Anne BerneristÀ. TerÀvÀn kriittisesti Rosila arvioi Alexander Stubbin nÀyttÀvÀsti alkaneen poliittisen uran epÀonnistumisen syitÀ niin pÀÀministerinÀ kuin kokoomuksen puheenjohtajana. Osansa saa myös eduskunnan pÀÀsihteerinÀ pitkÀÀn toiminut Seppo Tiitinen. Lukijat pÀÀsevÀt jÀlleen tutustumaan ArkadianmÀen elÀmÀÀn ja tapahtumiin, kuten Paavo VÀyrysen, Kimmo Kiljusen, Suvi Lindenin, Jörn Donnerin ja monen muun kansanedustajan edesottamuksiin. Herrahissin lisÀksi Rosila kertoo eduskunnan pyöröovista, jotka viime vuosina ovat kÀyneet vinhaa vauhtia, kun turhautuneet kansanedustajat ovat siirtyneet parempiin ja rahakkaampiin hommiin, kuten Carl Haglund, joka sai eduskunnasta tarpeekseen vuodessa. Eduskunnan taloudenhoitoa ja hallintoa Rosila arvioi mm. eduskunnan tilintarkastajien vinkkelistÀ. Tilintarkastajien hyvÀnÀ apuna toimi Iltalehden toimittaja. HÀn oli kuin eduskunnan ylimÀÀrÀinen tilintarkastaja, jonka "tarkastuskÀyntien" lööppejÀ pelolla odotettiin eduskunnassa. Eduskuntaryhmien rahankÀytöstÀ Rosilalla on vakavaa ja hauskaakin kerrottavaa liittyen mm. Timojen Soinin ja Kallin sekÀ Juha Rehulan raviharrastuksiin.

Pertti J. Rosila työskenteli eduskunnassa vuosina 1988-2017, viimeiset kaksikymmentÀ vuotta eduskunnan talouspÀÀllikkönÀ. Eduskuntavuosinaan Rosila tunnettiin nuukana ja suorapuheisena virkamiehenÀ, jolla on hersyvÀ huumorintaju ja innostus teekkarimaisiin kepposiin.


Narrator: Aku Laitinen
Duration: