(0)

Hertigen av Savojen och hans page

E-book


KÀrlek med förhinder!

Emmanuel Philibert, hertig av Savojen, har en kÀnsla för strategi som fÄ andra. Den andra april 1559 undertecknas ett fredsfördrag som sluter fred mellan Europas stormakter, Frankrike, England, Spanien och det Tysk-romerska riket. Philibert, som tidigare varit en hertig utan land, blir nu den verkliga hertigen av Savojen nÀr han förlÀnas det land som hans titel tidigare förvÀgrats.

En sÄdan vinst kommer dock inte lÀtt. NÀr vi först möter hertigen Àr Äret 1555, han har gjorts till befÀlhavare över en armé men har inte nÄgra segrar att tala om. Hertigen Àr omgiven av en serie underliga karaktÀrer, en av dessa Àr hans trogna page Scianca-Fero. Det skvallras om att hertigen har ett ovanligt nÀra förhÄllande till sin page. Vad skvallret inte berÀttar Àr dock att pagen Àr en ung kvinna, som förklÀtt sig till man för att undkomma sin faders fiender. Snart vÀxer kÀnslor mellan hertigen och pagen fram, men i krig och fred Àr allt förlÄtet och hertigen mÄste snart bestÀmma om han ska vara lojal mot sin Àlskade eller mot sin titel.

Alexandre Dumas den Àldre föddes 1802 och skrev under sin livstid mÄnga odödliga verk sÄsom Greven av Monte Cristo, Mannen med jÀrnmasken och De tre musketörerna.