(0)

Hvis jeg glemmer dig, oh Jerusalem

E-book


Romanen "Hvis jeg glemmer dig, oh Jerusalem" er skrevet blot syv Är, efter Israel blev grundlagt som stat. Vi fÞlger livet pÄ et skib, der pÄ Þvre dÊk har betalende passagerer, og pÄ nederste dÊk har jÞdiske emigranter, der hÄber pÄ at kunne ende deres permanente flygtningestatus i den nyoprettede stat Israel.

Livet i Israel er imidlertid langt fra det fredelige paradis, mange har drÞmt om. Helt fra fÞdslen er det nye land i krig med araberne, og de jÞdiske emigranter fÄr ganske vist deres eget land, men ogsÄ en enorm opgave med at forsvare det.

"Hvis jeg glemmer dig, oh Jerusalem" er en genudgivelse af et tidligere vĂŠrk udgivet med datidens sprogbrug.

Kate Fleron (1909-2006) var dansk modstandskvinde, journalist og forfatter. Hun spillede en vigtig rolle under besÊttelsen, hvor hun var en del af modstandsorganisationen "Frit Danmark", hvis blad hun senere blev redaktÞr pÄ. Efter krigens afslutning fik hun sÊde i FrihedsbevÊgelsens SamrÄd, som i sommeren 1945 aflÞste Danmarks FrihedsrÄd, og i 1972 modtog hun PH-prisen for sit store bidrag til dansk kultur- og Ändsliv. Kate Fleron udgav blandt andet debatbÞger, romaner og artikler om aktuelle politiske forhold.