(0)

I det fremmede. Reportager & essays

E-book


"I det fremmede" bestĂĽr af udvalgte essays og reportager af journalist og forfatter Niels Peter Juul Larsen, som har boet i metropolen Berlin siden 1985.

TilvÌrelsen som udenlandsdansker har givet Niels Peter Juul Nielsen et sÌrligt blik for büde hjemstavn og udland. Et blik, der er frigjort af nationale selvfølgeligheder og tilbøjeligheder og som derfor giver mulighed for at se det helt nÌre i et større perspektiv - og omvendt.

"Jeg mener at vide, at udlÌndighed, det at vÌre fremmed, har vÌret og er nøglen til alt, hvad jeg skriver. Det er energipunktet, smertepunktet, lykkepunktet...

Det er altsü fra dette perspektiv, at jeg skriver; det er herfra jeg tÌnker, det er herfra, jeg taler om krig, ser, religion, elskov, smerte, melankoli. Det er herfra, at jeg har indset, at livets virkelige übenbaring ikke er religion og ideer, men universets mÌgtige virkelighed, dets svÌvende skrøbelighed og güdefuldhed."

Niels Peter Juul Larsen (f.1842) er en dansk skønlitterÌr forfatter, journalist, skribent og dramatiker født i Frederikshavn. Han har vÌret bosat i Berlin siden 1985, og har desuden rejst og reporteret fra flere steder i verden.

Niels Peter Juul Larsen har et omfattende bagkatalog, der strĂŚkker sig pĂĽ tvĂŚrs af medier og kunstformer sĂĽsom litteratur, radiomontager, skuespil og meget andet.

Niels Peter Juul Larsen sad i KunstrĂĽdets fagudvalg for litteratur i perioden 2007-11 og har modtaget bĂĽde danske og internationale priser for sit arbejde.