(2)

Ikeland: Fra general til leder af den frie verden

audiobook


D. 8. maj 1945 overgav de tyske styrker sig betingelsesløst til de allierede og sovjetiske styrker. Krigen i Europa var ovre. Selvom krigen stadigvÌk rasede nogle müneder endnu i Stillehavet, sü gik Eisenhower nu ind i en ny tid. Først som øverstbefalende over besÌttelsesstyrkerne i Tyskland, og siden i som øverste militÌre chef i Europa i den nye transatlantiske militÌralliance NATO. Eisenhower var en populÌr skikkelse i hjemlandet og det virkede som et spørgsmül om tid før han ville vÌre at finde i USAs højeste embede.

I dette afsnit af POTUS serien 'Ikeland' gĂŚster historiker Rasmus Dahlberg de to vĂŚrter Anders Agner og Lars Mathiasen for at fortĂŚlle historien om hvordan Eisenhower gik fra sejrsherre i anden verdenskrig til leder af den frie verden.

VĂŚrter: Anders Agner og Lars GrĂŚsborg Mathiasen

GĂŚst: Rasmus Dahlberg

Klipper: Simone Nystrup-Larsen

Redaktør: Andreas Lindinger Saxild

POTUS: Ikeland

POTUS er den første podcastserie om amerikanske prÌsidenter. Sammen med deres gÌster ser de to vÌrter nÌrmere pü de store og smü personligheder, der har stüet i spidsen for USA pü godt og ondt. Du für büde politik, personer, glÌder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med büde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÌsidentklassen.

I denne særsæson af POTUS dykker værterne Anders Agner Pedersen og Lars Græsborg Mathiasen helt ned i materien på en præsident der er mindst lige så berømt for sine bedrifter og gerninger udenfor Det Hvide Hus. Det skal nemlig handle om Dwight D. Eisenhower, også kendt under kælenavnet ‘Ike’, der var generalen der orkestrede de allierede styrkers invasion af det tyskbesatte Normandiet i det der skulle gå over i historiebøgerne som D-dag.

Lars GrÌsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør pü Kongressen.com. Han har dÌkket amerikansk politik gennem flere ür som büde studievÌrt, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et PrÌsidentvalg' og 'Obama - Hübets PrÌsident'.

Anders Agner er chefredaktør pü Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i büde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.