(0)

Insomnian ensioireet

E-book


Ne jotka odottavat Harri V. Hietikon uusimmalta kirjalta vÀki valtaista suoraa toimintaa ja sarkastista, turhautunutta ja vihan tÀyteistÀ asennetta elÀmÀÀn, tulevat yllÀttymÀÀn. Vaikka kirjassa on vinksahtaneita seksuaalisia riippuvuussuhteita ja inhorealismiakin, yksinÀinen motoristi nÀyttÀytyy Gudrunin kuolemaa surevana hahmona. PÀÀhenkilön luonteenpiirteistÀ nousee nyt pintaan fi losofi , ja yllÀttÀvÀt tapahtumat motoristiklubilla edellyttÀvÀt myös kykyÀ johtaa joukkoja.

Toinen yllÀtys kirjassa on se, ettÀ viimeistÀÀn nyt vÀkivallan takaa paljastuu huumoria ja itseironiaa. PrÀtkÀjengin operaatioissa on surkuhupaisia piirteitÀ. Nyt ei tarvitse enÀÀ arvuutella kuten sarjan aiemmissa kirjoissa: kenelle hahmolle saan nauraa, onko tuo nyt ihan tosissaan...

Harri V. Hietikon Ă€lykĂ€s sanailu herĂ€ttÀÀ tunteita puolesta ja vastaan. Joka tapauksessa kirjoissa on luotu uusi ilmaisutapa rikoskirjallisuuteen. ”Eniten tĂ€ssĂ€ tummanpuhuvassa dekkarissa ihastuin persoonalliseen kieleen. En muista törmĂ€nneeni vastaavaan oikeastaan missÀÀn ennen”, kirjoittaa Kirsi Hietanen blogissaan (Kirsin Kirjanurkka). ”Som helhet Ă€r romanen ett sprĂ„kligt fyrverkeri”, toteaa Ari Sundberg Vasabladetissa.