(0)

Isblomster

E-book


Novellesamlingen Isblomster indeholder 17 smĂ„ fortĂŠllinger. De spĂŠnder vidt, bĂ„de geografisk og handlingsmĂŠssigt. LĂŠseren kommer bl.a. med til Afrika og GrĂžnland. Det er smĂ„ skarpe glimt af nogle af de spil, vi som mennesker spiller – for os selv og for og med hinanden. Og der sĂŠttes fokus pĂ„ de dilemmaer, livet ogsĂ„ byder pĂ„. Nogle situationer er genkendelige, andre er nye og anderledes og viser os en verden, vi ikke kender.

Uddrag af bogen

SelvfĂžlgelig kunne hun ikke falde i sĂžvn. Det havde vĂŠret en dejlig aften. Men hvad var det med de halve lĂžfter: vise ham klipperne – kĂžre med ham pĂ„ motorcyklen? Tankerne kĂžrte rundt i hovedet, det han havde sagt – og det hun sagde. SĂžvnen kunne slet ikke fĂ„ plads. Indimellem kom der billeder af Carsten. MĂ„den, han tog om hende pĂ„, mĂ„den, han spiste pĂ„. NĂ„r han drak kaffe og sank, lĂžd det sĂ„ hĂžjt. MĂ„den, han gned hagen pĂ„, nĂ„r han tĂŠnkte over noget. Carsten, som hun kendte sĂ„ godt.

Hun havde dog erkendt, at der var situationer, hvor man stod helt alene. Man var i virkeligheden helt alene. Alt andet var indbildning. Man kunne bilde sig selv ind, at man var to og komme godt af sted med det i Ă„revis – men inderst inde var og blev man kun sig selv. Carsten havde sit liv, bĂžrnene havde deres. Hun vendte sig igen.

Om forfatteren

LISE ANDERSEN (f. 1945) debuterede i 1991 med en digtsamling. Hun har skrevet bĂžrnebĂžger, romaner, noveller, lyrik m.m. – forelĂžbig 24 titler. Hun har boet og arbejdet som sundhedsplejerske i flere udviklingslande, hvilket ogsĂ„ afspejler sig i hendes forfatterskab.