(3)

Jag vill vara jordens medelpunkt

E-book


"Jag har inte varit hÀr sÄ lÀnge men pÄ ett underligt sÀtt kÀnns det som en evighet redan. HÀr hÀnder ingenting, ÀndÄ Àr jag med om nÄgot som alla Àr avundsjuka pÄ. Jag Àr pÄ andra sidan jorden. Hemma Àr det vinter och hÀr sensommar. Jag vet att jag Àr med om nÄgot fantastiskt och speciellt, jag vet att jag Àr pÄ mitt livs resa, jag skulle bara önska att vardagen var litet roligare. Litet lÀttare. Att jag hade nÄgon att prata med."

En vinterdag i januari lÀmnar Lova Stockholm för att Äka till Nya Zeeland och vara borta i ett Är. Hon Àr sexton Är och har allt utrÀknat. Det Àr nu livet börjar! NÀr hon kommer hem ska hon bli författare och vara ihop med David Brink. Först ska hon bara bli av med oskulden och uppleva saker som hon sen ska skriva om. Det Àr planen.

Men Nya Zeeland Àr inte alls som Lova drömt om. Hon hamnar pÄ en farm lÄngt ute pÄ landsbygden utan möjlighet att ta sig nÄgonstans pÄ egen hand, utom med skolbussen. VÀrdmamman Karen Àr ensamstÄende med tre barn och 220 kor, och de bor i nÄgot som mest liknar en gul skokartong. Veckorna gÄr och varje dag Àr den andra lik, tiden stÄr liksom stilla. LÄngsamt börjar paniken krypa i Lova; hon mÄste komma dÀrifrÄn, men hur?