(0)

KASSANDRA

E-book


Kassandra vokser op som eneste barn af et par travle forĂŠldre, der har stĂžrre interesse for deres advokatvirksomhed end familielivet.

En dramatisk ulykke Êndrer Kassandras liv, da forÊldrene ikke lÊngere kan skjule deres kriminelle handlinger og derfor vÊlger en fatal lÞsning pÄ deres Þkonomiske deroute. Det efterlader Kassandra med en hÄblÞs fremtid, men velmenende mennesker tager over og bringer Kassandra tilbage til en normal tilvÊrelse, efter at forÊldrenes svigt sendte hende ud pÄ hendes livs nedtur.

PÄ et tidspunkt bryder veninden Astrid gennem Kassandras sorgfulde isolation og trÊkker hende med ud pÄ en nÊrmest grÊnseoverskridende rejse gennem Nord-, Mellem-, Sydamerika og Australien i selskab med en mindre gruppe unge fra Europa. Alle har de en fÊlles plan om at mÞde udfordringerne og ad den vej blive klogere pÄ denne verden.

Det bliver en ufattelig odyssé, med hÄrde prÞvelser til det yderste, og hvor fÊllesskabet bringer dem gennem uforudsete hÊndelser, ingen af de seks har haft fantasi til at gennemskue pÄ forhÄnd.

Historien om Kassandras rejse er ikke blot en dramatisk beskrivelse, men ogsÄ et billede af, hvordan tilfÊldigheder kan pÄvirke den enkelte og derved fÄr betydning langt ind i fremtiden.

Kassandras rejse er historien om et menneskes vilje til at bryde ud af nederlaget og skabe sine egne sejre.

Uddrag af bogen

Kassandra listede forsigtigt ud pÄ gangen og ned langs rÊkken af lukkede dÞre. Omkring tyve meter lÊngere henne fortsatte korridoren til venstre, og hun passerede endnu en rÊkke dÞre, som alle var lukkede. Den nÊstsidste dÞr i rÊkken stod pÄ klem, der kom en lysstribe ud fra rummet, og da hun nÊrmede sig, hÞrte hun en svag dialog pÄ spansk, som hun ikke forstod. Pludselig steg stemmerne, det lÞd, som om de to, der talte, var uenige. Stemmerne steg endnu mere, og pÄ et tidspunkt vÊltede et let mÞbel. Der blev nu talt hÞjere, det lÞd som en klagende stemme, eller var det en appel om et eller andet. Kassandra turde ikke nÊrme sig af frygt for at blive opdaget. Pludselig lÞd en klagende grÄd, et stumt suk og lyden af noget blÞdt, eller var det en krop, som faldt om.

RÊdslen steg Kassandra til hovedet, hjertet hamrede, hun lÞb lydlÞst, hurtigt tilbage, rundt om hjÞrnet, hvor hun skjulte sig, strakte hals, sÄ hun lige netop kunne fÄ et overblik pÄ gangen, hun kom fra. Efter et par minutter sÄ hun priorinden gÄ ud fra vÊrelset, hvor stemmerne var kommet fra. Hun hastede ned ad korridoren i modsat retning af Kassandra.

Dagen var endnu ikke pÄ vej, nattens mÞrke lÄ massivt over det store kloster. Kassandra var i oprÞr, angsten krÞb ind over hende som en trussel om uhyggens magt.

Om forfatteren

Birgitte Kaas Buschard har tidligere udgivet Et liv med bĂžrn – fra graviditet til skolestart (1997) og romanen Jagten pĂ„ Nefertitis datter (2015).