(0)

Katastrofen, byen og skoven

E-book


Katastrofen, byen og skoven er en apokalyptisk digtsamling i tre dele, der civilisationskritisk sÌtter spørgsmülstegn ved det moderne menneskes forhold til sig selv, andre og naturen. Del 1, Katastrofen, übner midt i en eksplosion, der lammer byen og landskabet. Klimaforandringer, terrorisme eller müske en asteroide efterlader verden tom og øde. I del 2, Byen, bliver mennesket afsløret som selvoptaget, grüdig og fuld af fortrÌngninger. Kulturen og byens steder er stivnede og hastigt i forfald. Og i del 3, Skoven, er en eftersøgning pü sandheden sat i gang. Men der er ingen ro og hjÌlp at finde i naturen. Dyr og planter er blevet uforsonlige og ondskabsfulde.

Bogens jeg er en løsrevet, ensom tilskuer og overlever. Den ensomhed aftegnes ogsü pü bogens omslag, som er et fotografisk vÌrk af den prisbelønnede danske fotograf Adam Jeppesen fra hans The Flatlands Camp Project. Bogen er skrevet af Anne Vestberg, som debuterede i tidsskriftet Slagtryk i april 2016 med to af samlingens tekster: Byen og Som om det findes.

Bogens øvrige tekster er: Et landskab, Vende tilbage, GrÌdekor, Bedre end ingenting, Tiden er ondartet, TrÌet er mit, Horisont, De tidlige sekunder, Vand, Teater, Hovedperson, Hotel, Et møde, Andre vilkür, Jeg vil ha, Festen, Talen, Imperfektum, Pigen med champignonerne, Fuglen i buret, Nature morte, Okulation, Søvnløs, Katipo, Noget i søen og En sommersang.