(0)

Kekkosen aika

E-book


Teologian opiskelija Niilo luo elÀmÀnsÀ perustuksia 1960-luvun Suomessa. HÀnen ympÀrillÀÀn on monenlaisia ihmisiÀ; on sivistyneistyÀ, on nuorisoa ja taiteilijoita, vanhuksia ja veteraaneja, taloustieteilijöitÀ, muusikkoja. HeistÀ kukin tuntee yhteiskunnan luomat paineet. Niilon mieleen tulvii ajatuksia aseista ja verisistÀ konflikteista. Ne ainakin vapauttaisivat paineista, eikö vain?

Sodasta ei ole kuin kaksi vuosikymmentĂ€. Urho Kekkonen on tasavallan presidentti. Suomalaiset jatkavat elĂ€mÀÀnsĂ€ ulkopolitiikan kuvioista huolimatta – tai niiden takia. Kekkosen aika oli aika muiden joukossa, ja siltikin aivan erityislaatuinen ajanjakso Suomen historiassa.

Painetta kokivat niin Suomen kansa kokonaisuudessaan kuin yksittÀiset kansalaisetkin. Ja entÀ itse presidentti? Paavo Rintalan oivaltava aikakausiromaani "Kekkosen aika" ilmestyi alun perin vuonna 1970.

Paavo Rintala (1930–1999) oli suomalainen kirjailija. HĂ€n kirjoitti nĂ€ytelmiĂ€, kuunnelmia ja kaunokirjallisia romaaneja. Uransa aikana hĂ€n sai kirjallisuuden valtionpalkinnon useina vuosina. HĂ€net palkittiin myös Runeberg-palkinnolla vuonna 1994.