(16)

Kim Jong-Un bag facaden

audiobook


Hvem er Kim Jong-un? Ofte bliver han af vestlige medier portrÊtteret som en slags forvokset baby, en utilregnelig og temperamentsfuld diktator, man aldrig ved, hvor man har. Men han har adgang til atomvÄben og skal ikke undervurderes.

Den unge diktator

Kim Jong-un kom til magten i Nordkorea efter sin fars dÞd i 2011; han var da blot 27 Är gammel. Landet var fattigt, og mange tvivlede pÄ, om den uerfarne Kim Jong-un ville holde lÊnge som leder. Nu er historien en anden. Kim Jong-un har formÄet at konsolidere sit greb om nationen, som med atomvÄben, et stort anlagt militÊrt program og slet skjulte krigstrusler mÄ tages seriÞst som aktÞr pÄ verdens storpolitiske scene.

Jung H. Pak er som tidligere CIA-analytiker ekspert i Nordkorea og Kim Jong-un. Hun har vĂŠret med til at forme den amerikanske politiske tilgang til Nordkorea og giver i bogen et vidende og skarpt indblik i baggrunden for den unge diktator med den besynderlige frisure.

Transformationen

I bogen kommer vi helt tÊt pÄ Kim Jong-uns transformation fra ukendt tronfÞlger til berygtet tyran. Hans familiebaggrund i et fattigt land pÄ randen af hungersnÞd oprulles, og hans forvandling til en af verdens mest frygtede mÊnd forklares. DÞrene Äbnes blandt andet til de famÞse resultatlÞse mÞder med prÊsident Donald Trump med henblik pÄ nedrustning af atomvÄben, og vi fÄr forklaringen pÄ, hvad Kim Jong-uns dagsorden i virkeligheden var.

Bogen Kim Jong-un samler brikkerne til en fascinerende og skrÊmmende person. Vi er med bag scenen og fÄr en indsigt i Kim Jong-uns personlighed og motivation. Til en forstÄelse af den nuvÊrende storpolitiske verdenssituation, hvor atomvÄben stÄr centralt, er bogen om Kim Jong-un et uomgÊngeligt vÊrk.

Om forfatteren

Jung H. Pak har vĂŠret ansat i CIA og er nu ansat som ekspert i Koreastudier hos Brookings Institution’s Center for East Asia Policy Studies, hvor hun fokuserer pĂ„ udfordringer for den nationale sikkerhed i USA. Hun har skrevet for The Atlantic, USA Today og The Hill og er hyppigt benyttet som Nordkoreaekspert pĂ„ tv, i dokumentarer og podcasts. Hun er ph.d. i historie fra Columbia University.


Narrator: Morten RĂžnnelund
Duration: