(95)

Kirjosieppo

audiobook & e-book


Parisuhteissa elÀneille ja muuten suhteisiin sotkeutuneille

Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo kuvaa lÀmpimÀn realistisesti selviytymistÀ sokkierosta.

Make tarjoaa Annalle heidĂ€n yhteisessĂ€ keittiössÀÀn tomaattikeittoa, ranskalaisia perunoita ja lauseen, joka muuttaa Annan koko elĂ€mĂ€n: ”MĂ€ muutan tĂ€stĂ€ pois.”

JÀljelle jÀÀvÀt Anna, taaperoikÀinen lapsi, koira, vuokra-asunto, putkiremppa, hyvÀÀ tarkoittavat ystÀvÀt, työpaikka Sirkun kauneushoitolassa, yt-neuvottelut ja Àiti, joka vaihtaa huulipunan sÀvyÀ vuodenaikojen mukaan. Ruhjoutunut sydÀn, eikÀ minkÀÀnlaista varasuunnitelmaa. SilmÀnrÀpÀyksessÀ Annan on kasvettava elÀmÀn moniottelijaksi, jonka on selÀtettÀvÀ tuhat vastustajaa sisÀisistÀ demoneista besserwisserneuvojiin.

Hanna Vellingin Kirjosieppo kuvaa lÀmpimÀn realistisesti selviytymistÀ sokkierosta. Kaikki tunteet, myös kipeÀt ja rumat, ovat mukana ihastuttavan noloina, anteeksi anelematta. Annan raiteiltaan suistunut elÀmÀ herÀttÀÀ myötÀtuntoa mutta ei jÀtÀ murehtimaan, sillÀ Velling kuvaa arjesta selviytymistÀ ja ahdistavia tilanteita niin raikkaan suorin sanakÀÀntein, ettei turhalle synkistelylle jÀÀ tilaa.

Hanna Velling (s.1969) on helsinkilÀinen kirjailija, joka työskentelee myös copywriterina, vapaana toimittajana ja tarinankertojana. KevÀÀllÀ 2024 ilmestyvÀ Pieni puoti Punavuoressa on hÀnen viides romaaninsa. Aiemmin VellingiltÀ ovat ilmestyneet teokset Kirjosieppo, Kutsumaton, VÀlikausia sekÀ Siivousta ja sydÀmen asioita.

Kirjoittamiselta liikenevÀn ajan Velling kÀyttÀÀ lukemiseen, mökkeilyyn ja kÀvelylenkkeihin pienen koiransa kanssa, mutta silloinkin ajatukset uppoutuvat usein tarinoihin, jotka ovat vielÀ kirjoittamatta.


Narrator: Mervi Takatalo
Duration: