(6)

Kolmas maa

audiobook & e-book


”Sellainen oli Kolmas maa, raja rajan sisĂ€llĂ€, paikka jossa yhdistyivĂ€t itĂ€inen ja lĂ€ntinen vuoristo, hyvĂ€ ja paha, taru ja todellisuus, elĂ€vĂ€t ja kuolleet.”

Kulkutaudin ja köyhyyden takaa-ajama Angustias Romero saapuu syrjÀisille rajaseuduille Mezquite-nimiseen kylÀÀn hulluuden partaalla hÀilyvÀn miehensÀ ja kuolleiden kaksosvauvojensa kanssa. KylÀ kuhisee laittomia siirtolaisia ja naisia, jotka pyrkivÀt parempaan elÀmÀÀn, mutta joutuvat henkensÀ pitimiksi myymÀÀn hiustensa lisÀksi lopulta myös itseÀÀn.

Angustias löytÀÀ tiensÀ Kolmanteen maahan, laittomalle hautausmaalle, jota hoitaa pahamaineinen nainen nimeltÀ Visitación Salazar. SiellÀ naiset joutuvat taistelemaan tontin hallinnasta palkkamurhaajia ja huumekauppiaita vastaan takapajuisessa maailmankolkassa, missÀ kaikki, myös rajaseutujen legendat ja uskomukset, on valjastettu palvelemaan vallanjanoisia kuolevaisia.

Karina Sainz Borgo syntyi Venezuelassa vuonna 1982. Viitisentoista vuotta sitten hÀn muutti Espanjaan El Nacional -lehden kirjeenvaihtajaksi ja on kirjoittanut sekÀ kauno- ettÀ tietokirjoja. Sainz Borgolta on aiemmin julkaistu suomeksi romaani Caracasissa on vielÀ yö.

”Tulin Mezquiteen etsimÀÀn VisitaciĂłn Salazaria, naista joka sittemmin hautasi lapseni ja opetti minut hautaamaan muiden lapsia. KĂ€velin maailman loppuun saakka, tai sinne mihin uskoin maailmani loppuvan. Kohtasin hĂ€net erÀÀnĂ€ toukokuisena aamuna korkean hautaseinĂ€n ÀÀrellĂ€. HĂ€nellĂ€ oli jalassaan punaiset trikoot ja työsaappaat ja pÀÀssĂ€ vĂ€rikĂ€s huivi. PÀÀn ympĂ€rillĂ€ pyöri ampiaiskruunu. HĂ€n oli kuin tunkiolle harhautunut musta madonna.”


Narrator: Anna Saksman
Duration: