(0)

Kuikka Koponen

E-book


Abel "Kuikka" Koponen hÀmmÀstytti kansaa erikoisilla silmÀnkÀÀntötempuillaan 1800-luvun ItÀ-Suomessa, ja hÀn on edelleen yksi maan tunnetuimpia silmÀnkÀÀntÀjiÀ. Omalaatuinen mies eli omalaatuisen elÀmÀn, edes perheen perustaminen ei saanut hÀntÀ asettumaan aloilleen ja hankkimaan elantoaan tavallisemmalla tavalla.

Kuikka kiersi pitkin mantuja tekemÀssÀ temppujaan, ja sekÀ miehestÀ ettÀ tÀmÀn tempuista kerrottiin mitÀ mielikuvituksellisempia tarinoita, joista osa oli totta, osa tarua. Lapsilleen mies antoi eriskummalliset nimet vaimon vastustuksesta huolimatta.

Markku Turunen kertoo Kuikan tarinan humoristisesti ja tunteisiin vetoavasti: Kuikka oli hulvaton legenda jo elÀessÀÀn, mutta viihdyttÀjÀ koki myös paljon surua ja menetyksiÀ.

Markku Turunen on suomalainen kirjailija, jonka teoksissa nÀkyy taitava humoristinen ote. Turusen tuotantoon kuuluu romaanien ja novelli- ja esseekokoelmien lisÀksi myös nÀytelmiÀ, kuunnelmia ja tv-kÀsikirjoituksia. HÀn sai Savonia-palkinnon vuonna 2008 teoksesta Löytötavaraa ja Kaarle-palkinnon vuonna 2011 teoksesta Juuston pimeÀ puoli.