(0)

Kuin varjo kuvastimessa

E-book


Suomalais-intialainen Gita asuu Ranskassa AndrĂ©-nimisen puolisonsa kanssa. Suhde ei kuitenkaan ole tĂ€ysin mallillaan, sillĂ€ aviopuolison sijaan Gitan ajatukset tĂ€yttÀÀ muuan NicolĂĄs – mies, jonka Gita on tavannut vuosia sitten ja jota hĂ€n ei ole voinut unohtaa. NicolĂĄs on taistellut yhdessĂ€ Che Guevaran kanssa Kuubassa; miehen historia on ÀÀrimmĂ€isen kiinnostava. NiinpĂ€ Gita haluaa matkustaa Kuubaan, kirjoittaa kirjan NicolĂĄsista sekĂ€ ottaa selvÀÀ, onko heidĂ€n vĂ€lillÀÀn edelleen kemiaa.

Aistikkaissa Gita Royn elÀmÀstÀ kertovissa romaaneissa liikutaan niin Intian auringon alla kuin myös Suomessa ja Ranskassa. Kirjailija Nina Banerjee-Louhija on myöntÀnyt, ettÀ Gita Roy on hÀnen alter egonsa.

Nina Banerjee-Louhija (s. 1940) on suomalainen kirjailija, jonka isÀ oli intialainen ja Àiti suomalainen. Banerjee-Louhija on koulutukseltaan lÀÀkÀri, mutta hÀn on työskennellyt jo pitkÀÀn ensisijaisesti kirjailijana. HÀn on julkaissut uransa aikana mittavan mÀÀrÀn kirjallisuutta niin aikuisille kuin myös lapsille.