(0)

Kunsten at spise

E-book


"Gennem kunsten at spise bygges legement op pÄ ny; millioner af celler sÊttes nu, omtrent som de utallige smÄhjul i et meget sammensat maskineri, i stand til at yde deres bedste, efter i Ärevis at have arbejdet med halv kraft. Og sammen med legemskraften, med udholdenheden, vokser ogsÄ den sjÊlelige kraft: Nedtryktheden, angsten og trÊthedsfÞlelsen viger."

TandlÊge og forfatter Alfred Bramsen fortÊller om fordele ved en sund og afbalanceret kost, og hvor meget det betyder for bÄde krop og sjÊl.

"Kunsten at spise" udkom fÞrste gang i 1906, hvor den som en af de fÞrste danske bÞger henvendte sig til menigmand i sin forklaring af lÊgevidenskabens syn pÄ ernÊring og dens betydning for sundheden. Sidenhen er mange af bogens teorier og pÄstande imidlertid blevet udfordret og modbevist, sÄ de mange rÄd, bogen fremsÊtter skal ikke fÞlges blindt. Ikke desto mindre giver bogen et spÊndende og til tider pudsigt indblik i, hvordan tilgangen til evigt aktuelle emner som slankhed, Äreforkalkning, gigt og vitaminer tog sig ud i starten af det tyvende Ärhundrede.

Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlĂŠge og forfatter, der udgav en lang rĂŠkke bĂžger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lĂŠgmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere vĂŠrker af Vilhelm HammershĂži, om hvem han udgav to bĂžger.