(0)

Kvinde og slave

E-book


Med bogen "Kvinde og slave" forsøger Niels Skyum-Nielsen at fortÌlle den del af den Ìldre danmarkshistorie, der knytter sig til det store mindretal af undertrykte klasser og befolkningsgrupper, der var lige sü meget til stede som de stÌrke og rige mÌnd, der optrÌder i langt størstedelen af historiebøgerne.

I bogen spørger han, hvordan man gennem hele historien har prÌsteret at ignorere kvinder, slaver og fattigfolks rolle og stilling i den danske middelalder, som om disse mennesker ikke betød lige sü meget som magthaverne, de rige og de gejstlige.

"Kvinde og slave" udkom i 1971 og er süledes en af de første bøger, der udfordrer den patriarkalske historiefortÌlling, der har vÌret den dominerende i hundredvis af ür.

Niels Skyum-Nielsen (1921-1982) var en dansk historiker. Han blev uddannet ved Københavns Universitet i 1949 og blev efterfølgende ansat samme sted med speciale i middelalderhistorie. Som forfatter stür han bag en rÌkke bøger, herunder "Fruer og vildmÌnd", "Kvinde og slave", "Kirkekampen i Danmark" og "Blodbadet i Stockholm og dets juridiske maskering".