(0)

Licens til at vinde

audiobook & e-book


I dette portrĂŠt kommer vi tĂŠttere pĂ„ Ole Olsen end nogen sinde fĂžr – og fĂ„r minder om en periode i Danmarkshistorien, hvor bĂ„de medier og sport mister sin uskyld.

I 1971 overraskede Ole Olsen alle ved at blive verdensmester i en sportsgren, som de fĂŠrreste havde hĂžrt om. Derefter gik det stĂŠrkt. Speedway blev en dansk nationalsport, og med sin direkte facon skabte Ole Olsen sig et image som den folkekĂŠre sportshelt.

Ole Olsen er gjort af den slags stof, som skaber vindere, fordi de har stĂŠdigheden og viljen. Det viste sig allerede fra de tidlige drengeĂ„r, men det blev ogsĂ„ hurtigt klart, at han ikke er en typisk leder. Ole Olsen er en holdspiller, der konstant fĂ„r gode – og mindre gode – ideer, som alle hans nĂŠrmeste skal forholde sig til. Desuden har han en livsfilosofi, Succesens Lov, som han har levet efter i snart 30 Ă„r. Og den virker.

Netop fordi Ole Olsen pÄ godt og ondt er gjort af dette stof, rummer hans liv en perlerÊkke af historier, hvor man det ene Þjeblik klasker sig pÄ lÄrene af grin, det andet Þjeblik fÞlger med i ÄndelÞs spÊnding: Dengang det fÞrste speedwaylÞb fandt sted i Vojens, hvor politiet blev udkommanderet for at holde styr pÄ publikum, dengang 13-Ärige Ole stjal en knallert, dengang han reddede sig selv og seks andre fra at styrte ned med en lille flyvemaskine, dengang Ulla Olsen traf sin store beslutning om at leve sit liv pÄ sin mands betingelser, dengang Ole Olsen prÞvede amfetamin for at finde ud af, hvorfor de unge kÞrere slap alle hÊmninger, dengang ...


Narrator: Torsten Adler
Duration: