(13)

Liitopoika

E-book


Aku aloittaa uudessa ylÀkoulussa rankan kiusaamisvaiheen jÀlkeen, mutta poika, joka harrastaa ompelua ja keppariaskartelua, ei ole kova sana uudessakaan koulussa. Onneksi on vanha kaveri Maaria, ja vÀhitellen Aku tutustuu bisneksiensÀ kautta myös Janetiin, tunnettuun keppariguruun. ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ Maaria saa houkuteltua Akunkin kokeilemaan ratsastamista, ja vÀhÀ vÀhÀltÀ Aku imeytyy harrastukseen yhÀ syvemmÀlle. HÀn saa vaihtokaupassa itselleen hevosen, joka on tarkoitus myydÀ pian pois, mutta toisin kÀy. Liitopojasta tulee Akulle ystÀvÀ.

Hienovireinen nuortenromaani kertoo omapÀisen ja taiteellisen pojan kamppailusta ympÀristön paineita vastaan. Arja Puikkonen kuvaa tiiviin harrastuspiirin ja mielikuvituksen tuomaa lohtua ja voimaa koskettavasti ja lÀmmöllÀ, huumoria unohtamatta.

Arja Puikkonen on Kirkkonummella asuva kirjailija ja sanataideopetuksen pioneeri. HÀn sai Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2003, ja hÀnen yhdessÀ tyttÀrensÀ Emma Puikkosen kanssa kirjoittama saturomaani ÄÀnihÀkki oli Topelius-palkintoehdokkaana vuonna 2017.