(0)

Link-havet

E-book


"Det var sÄdan, at da kulturministeriet sidste Är stak med 50.000 kr. til at realisere min idé: En elektronisk bogklub pÄ internettet, stod jeg sÄ at sige med nÞglen i hÄnden foran en lÄst dÞr.

NÞglen var pengene, lÄsen var problemer, som blev lÞst, ikke med penge, men med ADOBE Acrobat, hvis nye version for DOS kom pÄ markedet samtidig med ministeriets bevilling.

Hele sidste Är blev brugt pÄ at Äbne dÞren.

NÄr jeg siger, det var forsinket, mener jeg, idé og midler kom det Är, jeg fyldte 70."

Knud Pedersen fortÊller Net-Bog-Klubbens historie fra den fÞrste spÊde idé, til klubben endelig gik i luften. Det var ikke altid lige nemt at finde rundt pÄ internettet, selvom det dengang stadig var relativt nyt, og en gammel mand som Knud Pedersen kunne nemt komme til at fare vild i Link-havet.

Knud Pedersen (1925-2014) var en dansk frihedskÊmper og kunstner. I 1942 var han medstifter af modstandsgruppen Churchill-klubben, der bestod af unge Aalborg-drenge, der nÊgtede at gÞre som de voksne og se tavse til, efter nazisterne havde besat Danmark. Churchill-klubben var ikke kun betydningsfuld, fordi den udfÞrte sÄ mange sabotageaktioner, men ogsÄ fordi den inspirerede andre danskere til at gÞre modstand.

Efter anden verdenskrig skabte Knud Pedersen sig en spĂŠndende karriere som kunstner og var meget aktiv i den internationale antikunstbevĂŠgelse Fluxus. Knud Pedersen har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om sine oplevelser under besĂŠttelsen, om kunst og Fluxus-bevĂŠgelsen.